Nejdelší via ferrata v ČR je nyní na Hluboké

Nejdelší via ferrata v ČR - Hluboká

Via ferrata Hluboká byla prodloužena o 400 metrů a jedná se tak nyní o nejdelší ferratu v ČR. Ferrata je přístupná jak z cyklostezky, tak i z vody. Skvěle si zalezou nejen dospělí, ale i děti.

Pokud jste na Hluboké ještě nebyli, určitě vyrazte a po vylezení si ji u nás zapište jako vylezenou. Ferrata je velice oblíbená jak mezi místními, tak i turisty. Návštěvu můžete spojit s návštěvou zámku Hluboká, plavbou na loďce, či jízdou na kole.

„Po loňském zájmu veřejnosti, kdy byl v provozu první stopadesátimetrový úsek ferraty, rozhodlo město Hluboká nad Vltavou o jejím rozšíření. Stávající lezecká trasa byla prodloužena, nová část nabídne také techničtější pasáže. S celkovou délkou pět set padesát metrů je hlubocká ferrata nejdelší zajištěnou cestou nad vodou v republice,“ řekl Vojen Smíšek z destinačního managementu Českobudějovicko–Hlubocko.


2 komentářů

Seřadit komentáře dle:  Od nejnovějšího  Od nejstaršího  Od nejlepšího  Od nejhoršího
  1. 0

    0

    Ferrata je ve větší části spíše B/C. Jeden úsek byl náročnější svým převisem (D). Je zde mnoho míst na odpočinek, zároveň na začátku je smíšená, kde se úsek leze, úsek je trackingový. Typologií je obdobná jako Bechyňská, avšak s menšími převisy. Za mě parádní, doba lezení 40 min.

  2. 0

    0

    Netypická, spíše silová ferrata, vhodná i pro děti nebo začátečníky vyjma jednoho úseku na trase B ( pozor, neplést si s obtížností, cesty A i B se dají řadit do obtížnosti B/C). Déčkový převis je opravdu náročný, já neměla odsedku, hodila by se. Nedoporučuji lézt bez rukavic. Parádní zážitek.

Přidat komentář

Zpátky na začátek